A mai bejegyzésben három 75 évvel ezelőtti újságcikket teszek közzé a Vasvármegye című újságból. (A sorozat előző része ide kattintva olvasható.)

Az első cikk "Leventenap Körmenden, Szentgotthárdon és Vasvárott" címmel jelent meg az 1942. június 24-i lapszám 7. oldalán. Ebben a Vasváron történtekről ezt írják: 

vasvarmegye_19420624_7o_reszlet.jpg

Kik lehettek a rábamolnári leány leventecsapat tagjai? Van valakinek információja, netán fényképe erről?

A következő, számunkra érdekes újságcikk a Vasvármegye 1942. július 8-i számának 5. oldalán jelent meg:

vasvarmegye_19420708_5o.jpg

Ezzel kapcsolatban írnak a 11-i Vasvármegye-lapszámban a 6. oldalán is:

vasvarmegye_19420711_6o.jpg

Vajon mit csinálhattak a kirándulók Püspöktamásiban? Fürdés a Rábában, ebéd a községi korcsmában, esetleg a templom megtekintése? Sajnos beszámoló újságcikkre nem akadtam rá... Van valakinek információja erről?

 

>>> Az előző poszt: Vegyes fotók 16. <<<

Ha tetszett a bejegyzés, lájkold, és oszd meg az ismerőseiddel! Ha észrevételed van, szólj hozzá! Ha pedig tetszik a blog, csatlakozz a törzsközönségéhez a facebook-on, hogy elsőként értesülhess a frissítésekről! 

Szerző: kugi  2017.06.26. 07:30 Szólj hozzá!

Címkék: újságcikk püspöktamási rábamolnári hetvenöt éve történt

A bejegyzés trackback címe:

https://kugi.blog.hu/api/trackback/id/tr2512619055

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása