A mai bejegyzésben újra régi fotókat teszek közzé, melyeket a molnári Pásti-családtól kaptam. Ezek konkrétan Pásti Imréné Rózsi néni képei, akinek ezúton is köszönöm, hogy a rendelkezésemre bocsátotta őket!

szureti_62_63.jpg

Először egy aktuális témájú kép: 1962-63 k. készült szüreti csoportkép. Rózsi néni kéményseprőnek öltözve az alsó (ülő) sorban jobbról a 3. A háttérben még zsúptetős házat látunk! (További szüreti fotók láthatók ide kattintva.)

beolvasas0006.jpgKb. az 1940-es évek elején készült ez a kép.

Jobbra Rózsi néni édesanyja, Németh Rozália, mellette pedig a testvérének lánya, Rózsi néni unokanővére áll, akinek szintén Németh Rozália a neve (ekkor 8-9 éves lehetett).

Mögöttük a kocsiszín és jobbra az utcai kapu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

beolvasas0007.jpg

Rózsi néni nagyapja, az 1867-ben született Németh János kaszál a mai Deáki-ház udvarán, ami akkor egy bizonyos Schütz Gyuláé volt (ő volt a gondnoka).

A kép jobb oldalán míves galambdúcot látunk, ettől jobbra volt az utca.

A fotográfia valamikor 1938-40 körül készülhetett.

eskuvoi_kep.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Balra Rózsi néni szüleinek esküvői fényképét láthatjuk 1944 márciusából.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

l_alaku_haz.jpgRózsi néni gyerekkori képe a ház udvarán, valamikor télen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Végül pedig egy pávát láthatunk a virágágyás előtt az egykori kastélyudvaron, a Pásti-család mai háza és az egykori intézői lakás között.

beolvasas0008.jpg

Az előző "vegyes fotók" témájú bejegyzések:

Vegyes fotók 1.

Vegyes fotók 2.

Vegyes fotók 3.

 

Frissült bejegyzés: Légitámadás egy vonat ellen Molnáriban

Ha Ön is szívesen megmutatná a nyilvánosságnak a (Püspökmolnáriban készült) régi családi fotóit, kérem, küldje el őket e-mailben (címem: kugiblogja@gmail.com), vagy írjon/hívjon/keressen, és elmegyek értük! (A képeket szkennelés után sértetlenül visszaadom!)

Ha tetszett a bejegyzés, lájkold, és oszd meg az ismerőseiddel! Ha észrevételed van, szólj hozzá! Ha pedig tetszik a blog, csatlakozz a törzsközönségéhez a facebook-on, hogy elsőként értesülhess a frissítésekről! 

Szerző: kugi  2016.10.14. 07:58 Szólj hozzá!

Címkék: kép ház szüreti felvonulás rábamolnári

A bejegyzés trackback címe:

https://kugi.blog.hu/api/trackback/id/tr911803569

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása