Az iskolai csoportképeket bemutató sorozat időrendiségét megszakítom, mivel - a Böröcz-családtól - kaptam egy 1933-as fényképet. Ezúton is köszönöm! A fotón a püspöktamási római katolikus elemi iskola tanulói láthatók:

1933_rkat.jpg

A képen középen Sütő Mária tanítónő (a későbbi Pungorné) ül, aki 1923-57 között tanított iskolánkban. A kép bal alsó sarkában (fekete kabátban) az 1925-ben született Böröcz János látható, amint öccsét, az 1931-ben született Imrét fogja.

A képen egyébként összesen 61 gyereket látunk, és ha néhányan nem is iskolások közülük, akkor is magas lehetett a gyereklétszám a korabeli Püspöktamásiban és Rábamolnáriban, hiszen az evangélikus gyerekek külön iskolába jártak.

Életkoruk alapján sok személyről sejtem, hogy rajta lehetnek a képen, de nem tudom őket beazonosítani. Aki felismert valakit, kérem, jelezze!

Ha tetszett a bejegyzés, lájkold, és oszd meg az ismerőseiddel! Ha észrevételed van, szólj hozzá! Ha pedig tetszik a blog, csatlakozz a törzsközönségéhez a facebook-on, hogy elsőként értesülhess a frissítésekről!

Szerző: kugi  2014.05.16. 08:50 Szólj hozzá!

Címkék: iskola tablókép püspöktamási

A bejegyzés trackback címe:

https://kugi.blog.hu/api/trackback/id/tr186056371

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása