A mai bejegyzésben egy 1935 előtti csoportképet mutatok be a püspöktamási római katolikus elemi iskolából:

1945 előtti kép.jpg

A kép készítésének pontos ideje nem ismert. A fotón középen Sütő Mária tanítónő és kollégája, Horváth József látható. Mivel utóbbi 1935-ig tanított iskolánkban, Sütő Mária (a későbbi Pungorné) pedig 1923-57 között, így a fényképnek 1935 előtt kellett készülnie. A képen megörökített diákok száma (1-6. évfolyamon) 52.

Aki ismeri a készítés évét, ill. felismer egy diákot a képen, kérem, jelezze!

Pungorné a helyi KALOT-szervezet működésében oroszlánrészt vállalt, erről itt írtam, Horváth József Tanácsköztársaság alatti tevékenységéről pedig itt emlékeztem meg.

Más. Fényképekkel frissült a Piri Mihály és felesége 1963-as gyémántlakodalmáról szóló cikk. Aki még nem látta, itt megtekintheti!

Ha tetszett a bejegyzés, lájkold, és oszd meg az ismerőseiddel! Ha észrevételed van, szólj hozzá! Ha pedig tetszik a blog, csatlakozz a törzsközönségéhez a facebook-on, hogy elsőként értesülhess a frissítésekről!

Szerző: kugi  2014.02.21. 09:00 Szólj hozzá!

Címkék: iskola tablókép püspöktamási

A bejegyzés trackback címe:

https://kugi.blog.hu/api/trackback/id/tr85809478

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása