A mai bejegyzésben 50 éve megjelent újságcikkeket teszek közzé. (A sorozat előző része ide kattintva olvasható.)

A Vas Népe 1968. május 22-i számának címlapján (Megyei első: a répcelaki Petőfi Tsz c. cikkben) arról ír, hogy ülést tartott a megyei tanács végrehajtó bizottsága, melyen megállapították a helyezéseket a termelőszövetkezetek múlt évi termelési versenyében. A versenyfeladatokat a tsz-ek területi adatai, növénytermelési és állattenyésztési eredményei, valamint a főbb mutatók alapján értékelték. Megyei összesítést és járási eredményeket egyaránt megadtak. Eszerint a vasvári járásban az alábbiak szerint alakult a verseny végeredménye: "1. püspökmolnári Rába, 2. andrásfai Jómegértés, telekesi Petőfi Tsz". 

A másik újságcikk ugyanezen lapszám 2. oldalán jelent meg, így szól:

vn_19680522_2o.jpg

Kapcsolódó bejegyzés: A községi termelőszövetkezet 1968-ban

 

 >>> Az előző poszt: A községi termelőszövetkezet 1972-ben <<<

Ha tetszett a bejegyzés, lájkold, és oszd meg az ismerőseiddel! Ha észrevételed van, szólj hozzá! Ha pedig tetszik a blog, csatlakozz a törzsközönségéhez a facebook-on, hogy elsőként értesülhess a frissítésekről! 

Szerző: kugi  2018.05.25. 07:30 Szólj hozzá!

Címkék: mezőgazdaság újságcikk püspökmolnári ötven éve történt

A bejegyzés trackback címe:

https://kugi.blog.hu/api/trackback/id/tr9013999436

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása