A mai bejegyzésben több újságcikket vagy cikkrészletet teszek közzé 1966 júliusától augusztusig a Vas Népe c. megyei napilapból, melyben községünk említése előfordul. (A sorozat előző része ide kattintva olvasható.)

Az első cikk az 1966. július 5-i lapszám 5. oldalán olvasható:

vn_19660705_3o_2.jpgvn_19660705_3o.jpg

"Körséta az ÖHV járási, városi döntőin..." címmel jelent meg egy hosszabb tudósítás a Vas Népe 1966. augusztus 2-i számának 4. oldalán. (ÖHV: Összevont Honvédelmi Verseny) A cikk szerint a vasvári járásban a nők között az élen végzett Püspökmolnári csapata, melynek tagjai voltak: "Babos Á., Lakics I., Varga V.", megelőzve a vasvári és a petőmihályfai hölgyeket.

Az augusztus 13-i Vas Népének a 4. oldalán jelent meg a "Kik képviselik megyénket a II. OSN országos döntőin?" c. cikk. (OSN: Országos Sportnapok) A benne leírtak szerint a legfiatalabb korosztály, a II. Úttörő Olimpia résztvevői a győri területi döntőn biztosították részvételüket, és majd a népstadionban fognak versenyezni. Atlétikában ott volt köztük Vadalma Mária (Püspökmolnári).

Az aug. 20-i Vas Népe 12. oldalán is találkozhatunk községünk nevével. A "Huszonnégy órán belül öt tűzeset" című cikk szerint községünkben is fellobbant a vörös kakas, de részleteket nem tudunk meg belőle.

A VN 1966. aug. 23-i számában az alábbi cikket olvashatjuk (5. o.): 

vn_19660823_5o.jpgvn_19660823_5o_2.jpg

Végül: szeptember 9-én a Vas Népe 6. oldalán az "Ötödik négyes találat a vasvári járásban" c. cikk megemlíti, hogy az év során községünkben is nagy nyereményt ért el valaki - de a cikk alapvetően egy andrásfai lottózó szerencséjéről szól.

Ha tetszett a bejegyzés, lájkold, és oszd meg az ismerőseiddel! Ha észrevételed van, szólj hozzá! Ha pedig tetszik a blog, csatlakozz a törzsközönségéhez a facebook-on, hogy elsőként értesülhess a frissítésekről! 

Szerző: kugi  2016.09.07. 08:06 Szólj hozzá!

Címkék: sport mezőgazdaság újságcikk püspökmolnári ötven éve történt

A bejegyzés trackback címe:

https://kugi.blog.hu/api/trackback/id/tr8511680163

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása