A Kistenyésztők Lapja 1985. évi 6. száma - mely két oldalas képriportban mutatta be a püspökmolnári szarvasmarha-tartást (ezt ebben és ebben a bejegyzésben közöltem) - több cikkben foglalkozott a Vas megyei nyúltenyésztéssel is. Írtak pl. egy szombathelyi, egy salköveskúti és egy rábasömjéni tenyésztőről, továbbá egy 3/4 oldalas cikket közöltek egy püspökmolnári nyúltenyésztő családról "Ródlerék nyulai" címmel. Az alábbiakban ezt közlöm.

Ródlerék nyulai 1.jpg

Ródlerék nyulai 3.jpg

Ródlerék nyulai 2.jpg

Ródlerék nyulai 4.jpg

Ródlerék nyulai 5.jpg

Ródlerék nyulai 6nyúl.jpg

A tisztavérű újzélandi fajtát kiváló szaporaság és nagy növekedési erélye miatt érdemes tartani - mondja Ródler Csaba

Ródlerék nyulai 8.jpg

Ródlerék nyulai_képaláírás 2.jpg

Ródlerék nyulai 7.jpg

Ezt a kaliforniai bakot a húsforma javítása és a jobb takarmányértékesítés érdekében vásárolták Ródlerék

Ha tetszett a bejegyzés, lájkold! Ha észrevételed van, szólj hozzá! Ha pedig tetszik a blog, csatlakozz a törzsközönségéhez a facebook-on, hogy elsőként értesülhess a frissítésekről!

Szerző: kugi  2013.07.03. 07:31 2 komment

Címkék: mezőgazdaság újságcikk püspökmolnári

A bejegyzés trackback címe:

https://kugi.blog.hu/api/trackback/id/tr195386947

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nagy imola 2015.12.28. 09:30:07

Nem tudom, folytatták-e a nyúltenyésztést, mindenesetre most a nyúlárak az egekben vannak /kérdés, hogy milyen arányban van a befektetés és az átvételi ár/. Egy valami viszont feltűnt, ez teljesen privát: ma mindenki sír, "nem éri meg, tönkre megyünk, rajtunk marad stb", ők pozitívan tekintettek a jövőbe, míg ma mindenki egyből szinte az öngyilkossággal fenyegetőzik, merthogy tönkrement. Ennyit alakított a sok pofon a kistenyésztőkön, termelőkön. Köszönöm a cikket. Üdv:Imola

kugi · http://kugi.blog.hu 2015.12.29. 20:35:31

@nagy imola: Igen, sokáig folytatták. Sőt, talán még most is foglalkoznak vele (ha jól tudom) - legalábbis a családfő.
Igazad van, ma sokan kilátástalannak érzik a jövőt. Lehet, hogy akkor könnyebb volt, de azért aki ügyes, az ma is tud boldogulni.
Köszönöm a kommentet! :) Üdv: Gábor
süti beállítások módosítása