2014-07-13_10_13_01.jpgHosszú idő után ezúttal folytatódik az I. világháborút megjárt községbelieket bemutató sorozat. A mai bejegyzésben egy tüzért mutatok be a Felszeghy Ferenc és Reé Antal által szerkesztett "A magyar tüzér. A magyar tüzérség története" (Bp. 1938.) c. könyvből, amit nemrég kölcsönkaptam Somogyi Gabriellától. Ezúton is köszönöm!

Ennek a könyvnek egy másik példányát már láttam korábban, de abban ezek szerint átsiklottam Babos Károly felett. (Ennek egy kiszakadt lap is lehetett az oka...)

Rövidítések:

K.cs.k.: Károly csapatkereszt (12 heti folyamatos frontszolgálattal lehetett elnyerni)

H. e. é.: Magyar Háborús Emlékérem (Alapítására 1929 májusában került sor. A fronton teljesített szolgálat alapján karddal és sisakkal, míg a hátországi szolgálat alapján kard és sisak nélküli díszítéssel adományozták.)

Szerző: kugi  2024.02.09. 07:00 Szólj hozzá!

Címkék: kép rábamolnári I. világháború

Ma olyan iskolai képeket osztok meg, amelyek nagyon régen kerültek hozzám, és már azt sem tudom, kitől vagy honnan. Lássuk őket!

Először jöjjön az 1969-es kisdobos- és úttörőavatás egyik fotója (annak idején ez lett a fájl neve):

uttoro-_es_kisdobosavatas_1969.jpg

A gyerekek mellett Gyarmati Istvánné úttörő csapatvezető áll, az asztalnál Nagy Károlyné vagy Balikó Mihályné ül? Valószínűleg az 1962-ben születettek kisdobos(sá) avatását látjuk a képen, ők 1976-ban maradtak ki, a ballagási csoportképüket itt mutattam be.

Úgy vélem, ez a kép is ugyanakkor készült:

Szerző: kugi  2024.02.05. 07:00 Szólj hozzá!

Címkék: kép iskola névsor püspökmolnári kisdobosok úttörők

süti beállítások módosítása