Kedves Olvasók! 2023. május 16-án (kedden) Katona Attila egyetemi docenssel együtt a Szombathelyi TV Műhely című kulturális magazinműsorának vendége voltam, ahol Nagy Eszter műsorvezetővel tolnai gróf Festetics (II.) György életéről, miniszteri tevékenységéről és Püspökmolnárival való kapcsolatáról beszélgettünk. Az adás megtekinthető ide kattintva.

A mai bejegyzésben 5 újságcikket mutatok be a Vas Népéből 1973 májusából. (Az "50 éve történt" sorozat előző posztja itt olvasható el.)

Az első cikk, amiben községünk neve fellelhető, a május 8-i lapszám 3. oldalán található:

vn_19730508_3o.jpg

Következzen egy hirdetés a Vas Népe 1973. május 9-i számából (7.o.):

A gépjavító vállalkozásról 1972-ből egy részletes beszámoló olvasható ebben a bejegyzésben.

Jöjjön egy tragikus rövidhír a megyei napilap 1973. május 11-i számának 8. oldaláról:

Természetesen sporthír is van a mai válogatásban (VN 1973.05.27. 6. o.):

Végezetül pedig ezt olvashatjuk a Vas Népében 1973. május 27-én, a 8. oldalon:

vn_19730527_8o.jpg

Ki tud valamit a cikkben szereplő Király-testvérekről?

 

Kedves Olvasók! Mivel az elmúlt pár hónapban kevés időm volt kutatni, a korábban összegyűjtött anyagaim pedig egyre fogynak, ezért a blogbejegyzések száma a jövőben sajnos ritkulni fog... Ezen az segíthetne, ha kaphatnék Önöktől/Tőletek a blogon való közlésre régi családi fotókat, iratokat, történeteket. Kérem, járuljanak/járuljatok hozzá ily módon a bejegyzések számának növeléséhez, ezáltal pedig Püspökmolnári - és az itt élők - múltjának feltárásához!

E-mail címem: kugiblogja@gmail.com

 

>>> Az előző poszt: Hetvenöt éve történt 93. <<<

Ha tetszett a bejegyzés, lájkold, és oszd meg az ismerőseiddel! Ha észrevételed van, szólj hozzá! Ha pedig tetszik a blog, csatlakozz a törzsközönségéhez a facebook-on, hogy elsőként értesülhess a frissítésekről!

Szerző: kugi  2023.05.19. 07:00 Szólj hozzá!

Címkék: sport gazdaság újságcikk püspökmolnári ötven éve történt

A bejegyzés trackback címe:

https://kugi.blog.hu/api/trackback/id/tr7718127172

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása