1947 júniusában is rögzített bejegyzéseket a plébánia történetéről vezetett Historia domusba a plébános, Holpert István. Ma ezeket mutatom be. (A "75 éve történt" sorozat előző része itt olvasható.)

Júniusban ezeket írta le az atya:

20171211_143016_1.jpg

A szöveg gépelt változata:

"1947. június 5.

Úrnapja van, a plébánia búcsúja. Vendégünk csak Lajos testvérbátyám Alsópatyról.

1947. június 17.

Cseléd-változás: Nyul Imrét behívták katonának; Major István alsóújlaki legényt fogadtam meg helyette.

1947. június 18.

Tegnap volt a felső tagozat összefoglalója, ma vannak a hittanvizsgák, holnap lesz az I.-IV. oszt.-ok vizsgája. - Györgyfalvai István és Juhász József zalaegerszegi volt diákjaim látogattak meg.

1947. június 22.

Kb. hatezer férfi zarándokolt ma a vasvári Szentkúti Szűz Anyához. Innen 150-en mentünk; dr. Székely László kőszegi apát-plébános misézett, prédikált, de ... (?) óra felé Kovács S. megyéspüspök Úrúnk is megérkezett és gyönyörű beszédben szólt férfi híveihez.

1947. június 27-28.

Forgalmas napok: Bözsika únokahúgom ma jött haza a vasvári zárdából vakációra; meglátogatott Pusztai Ferernc ecseri tanító, v. zalai kántorom; itt van Felsőpatyról gyermekkori tanítóm fia, Raúch (?) József műegyetemista; bekerekezett pótebédre P. Neúlager Bonaventura, O. Pr., a vasváriak új plebánosa."

 

Kapcsolódó bejegyzés:

Sportnap Püspöktamásiban I. (beharangozó újságcikk 1947 júniusából)

 

>>> Az előző poszt: Vegyes fotók 53. <<<

Ha tetszett a bejegyzés, lájkold, és oszd meg az ismerőseiddel! Ha észrevételed van, szólj hozzá! Ha pedig tetszik a blog, csatlakozz a törzsközönségéhez a facebook-on, hogy elsőként értesülhess a frissítésekről!

Szerző: kugi  2022.06.27. 07:30 Szólj hozzá!

Címkék: plébánia egyháztörténet püspöktamási hetvenöt éve történt historia domus

A bejegyzés trackback címe:

https://kugi.blog.hu/api/trackback/id/tr9117867935

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása