Korábban már többször előfordult itt a blogon az egykori molnári (!) malom, igaz, ezek még 19. század végi említések voltak (lásd a poszt végén a kapcsolódó bejegyzéseket). Ma ezzel kapcsolatban egy újságcikket teszek közzé, de már a 20. század elejéről.

Lássuk a Molnárok Lapja nevű újság 1904. július 23-i számának 654. oldali cikkét:

molnarok_lapja_19040723_654o.jpg

Vajon pontosan hol állhatott ez a malom? És mihez kezdett Gróf Mihály a munkája megszűnése után? Van valakinek információja, esetleg fényképe róla, ill. az egykori malomról? Aki tud valamit a témában, kérem, ossza meg velem!

 

Kapcsolódó bejegyzések:

Árverés a molnári malomnál 1888-ban (a bejegyzés 2. újságcikke)

Ipraosok és kereskedők 1892-ből

Iparosok 1876-ban

Iparosok 1869-ben (benne 2 molnári molnár (!) név szerinti említése)

 

Kedves Olvasók! A blog most nyári szünetre vonul. Folytatás augusztus 2. felében. További kellemes nyarat Mindenkinek! :) (A régi blogbejegyzéseket addig is megosztom a blog facebook-oldalán, érdemes lesz rendszeresen ránézni!)

 

>>> Az előző poszt: Vas megyei üzemek segítsége a termelőszövetkezeteknek <<<

Ha tetszett a bejegyzés, lájkold, és oszd meg az ismerőseiddel! Ha észrevételed van, szólj hozzá! Ha pedig tetszik a blog, csatlakozz a törzsközönségéhez a facebook-on, hogy elsőként értesülhess a frissítésekről!

Szerző: kugi  2021.07.23. 07:30 Szólj hozzá!

Címkék: malom újságcikk molnári

A bejegyzés trackback címe:

https://kugi.blog.hu/api/trackback/id/tr7916634774

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása