A mai bejegyzésben Holpert István plébános 1946 júliusi naplóbejegyzéseit ismertetem a plébánia történetéről vezetett Historia domusból. (A "75 éve történt" sorozat előző, 1946 júniusi része itt olvasható.)  

20171211_142453_1.jpg

Szokás szerint lássuk a szöveg gépelt változatát:

"1946. július 5.

A mai naptól kezdve egy-egy dominikánus atya nyaral nálam, így én is mehetek közben kissé vakációzni. Elsőnek P. Kovács Tádé O. Pr. jött ki Vasvárról és itt marad két hétig. Én ma Zalába indulok. (P: Páter, azaz atya, O. Pr.: domonkos szerzetes - KG)

1946. július 21.

Kisgazdapárti gyűlés volt ma az iskola udvarán. A párt vármegyei elnöke, Janzsó János paraszt-képviselő és Baán Ferenc járási elnök, rábahidvégi asztalos beszéltek. - Délután Molnár János ny. plébános jött Vasvárról, 10 napig lesz a vendégem és egyben helyettesem.

1946. július 30.

Ma csépelik a gabonát, az idén korán lehetett aratni és azért korán lehet csépelni is. Délután kedves vendég jött, Kutasy Jánosné, Kőszegi ig.-tanító felesége, családunk régi ismerőse."

 

>>> Az előző poszt: Vegyes fotók 52. <<<

Ha tetszett a bejegyzés, lájkold, és oszd meg az ismerőseiddel! Ha észrevételed van, szólj hozzá! Ha pedig tetszik a blog, csatlakozz a törzsközönségéhez a facebook-on, hogy elsőként értesülhess a frissítésekről!

Szerző: kugi  2021.07.05. 07:30 Szólj hozzá!

Címkék: egyháztörténet püspöktamási hetvenöt éve történt historia domus

A bejegyzés trackback címe:

https://kugi.blog.hu/api/trackback/id/tr8216612122

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása