1941 elején jelentős személyi változásokra került sor a szombathelyi egyházmegyében, amely községünket is érintette. Erről a Szombathelyi Katolikus Tudósító című folyóirat 1941. évi februári számának 5. oldalán olvashatunk.

A cikk végén pedig egy későbbi püspökmolnári plébános neve is feltűnik:

szkt_194102ho_5o.jpg

Nagy László plébánosról ebben, ebben és ebben a bejegyzésben írtam, Holpert István beiktatását ebben a posztban ismertettem, fényképe itt, aláírása pedig itt látható. (Az 1942-es úrnapi körmenet fotói - amit Holpert István vezetett - ide kattintva láthatók. 

Fazekas László plébános ennek a posztnak az egyik képén szerepelt.

 

A pénteki bejegyzés kimarad, folytatás egy hét múlva.

 

>>> Az előző poszt: Régi parasztházak 9. <<<

Ha tetszett a bejegyzés, lájkold, és oszd meg az ismerőseiddel! Ha észrevételed van, szólj hozzá! Ha pedig tetszik a blog, csatlakozz a törzsközönségéhez a facebook-on, hogy elsőként értesülhess a frissítésekről!

Szerző: kugi  2021.02.15. 07:30 Szólj hozzá!

Címkék: névsor egyháztörténet püspökmolnári püspöktamási

A bejegyzés trackback címe:

https://kugi.blog.hu/api/trackback/id/tr6716426258

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása