A mai bejegyzésben az óvoda első éveit mutatom be a Falukrónikában talált leírás és néhány fotó alapján. A kéziratos munka lapjaira az intézmény bemutatását Varga Mártonné vezető óvónő  - sokunk Margit óvónénije - készítette 1977-ben. Lássuk!

A Napköziotthonos Óvoda nevet viselő intézmény a Nagy Októberi Szocialista Forradalom emléke előtt tisztelegve 1965. november 4-én nyitott meg kapuit. A Kossuth u. 31. szám alatti épületet a községi tanács vásárolta meg 200 ezer Ft-ért özv. Hollósi Károlynétól. (Ki tudja, ki volt ő? Van róla valakinek fényképe?) Az épületben az első időkben még egy pedagógus szolgálati lakás is volt.

Az óvoda utcai homlokzatának fotója a '70-es évekből:

epulet.jpg

A fenti képet már bemutattam ebben a bejegyzésben, ahol az intézmény várható megnyitásáról egy 1957-es újságcikket is közöltem.

Szerző: kugi  2019.09.13. 07:30 Szólj hozzá!

Címkék: óvoda névsor püspökmolnári

Tegnapelőtt, azaz 2019. szeptember 7-én került sor a IV. Magyar Értékek Napjára a Pesti Vigadóban, szombaton (2019. szeptember 14-én) pedig Megyenapra kerül sor Szombathelyen a Berzsenyi téren, ami Vas megye értékeit mutatja be. Úgy gondoltam, hogy e két ünnep kapcsán egy kvízt készítek, ami Püspökmolnári helyi értékeiről szól.

Eddig két alkalommal volt kvíz itt a blogon: még 2014 decemberében ebben a bejegyzésben, majd 2016-ban a nyári szünet előtt, ebben a posztban. Az utóbbi kvíz is már 3 éve volt, tehát épp ideje az újabb játéknak. :)

Ha még nem töltötte ki ezeket, vagy ha kitöltötte, de szívesen megismételné, kattintson a linkekre, és nyissa meg őket újra! Jó játékot kívánok! :)

Községünk értéktárában jelenleg 21 épített és szellemi örökség szerepel, ezeket a falu honlapjának Értéktár aloldalán böngészheti át (ide kattintva tudja megnyitni).

A jelen kvízben 10 kérdést kell megválaszolni. Kezdődhet a játék? Sok sikert kívánok! :)

Szerző: kugi  2019.09.09. 07:30 Szólj hozzá!

Címkék: személyes püspökmolnári

süti beállítások módosítása