Községünk korabeli nevei 75 évvel ezelőtt, 1943 januárjában is szerepeltek a megyei lap hasábjain, ma ezeket a cikkeket mutatom be. (A sorozat előző része itt olvasható.)

A háború miatt kiemelt szerepe volt a "Honvédeink üzennek" c. rovatnak. Az első ilyen cikk, amiben egy községünkbeli honvéd üzent, az 1943. január 12-i Vasvármegye-lapszám volt. A 4. oldalon ez a bevezető volt olvasható:

vasvarmegye_19430112_4o.jpg

A cikk szerint a 253/29. tábori postaszámról üzent az itthoniaknak Simon József honvéd (földmíves) Püspöktamási.

A Vasvármegye január 15-ei számának 3. oldalán volt olvasható ismeretlen oroszországi postaszámról Borsos László tizedes (földmíves) Püspöktamási lakos üzenete.

Két nap múlva a 217-es számú tábori postáról Szabó Béla honvéd (földmíves) Püspöktamási lakosról adott hírt a Vasvármegye a 3. oldalon.

Végezetül a megyei újság 1943. január 22-i száma a 6. oldalon közli az alábbi gyászhírt:

vasvarmegye_19430122_6o.jpg

A fentebb említett honvédekről, továbbá Hegedűsnéről szívesen fogadnék fotót, ill. bármilyen más dokumentumot! 

Hegedüs István tanítóról ebben a bejegyzésben írtam.

 

>>> Az előző poszt: Vegyes fotók 25. <<<

Ha tetszett a bejegyzés, lájkold, és oszd meg az ismerőseiddel! Ha észrevételed van, szólj hozzá! Ha pedig tetszik a blog, csatlakozz a törzsközönségéhez a facebook-on, hogy elsőként értesülhess a frissítésekről!

Szerző: kugi  2018.01.22. 07:30 Szólj hozzá!

Címkék: gyász újságcikk püspöktamási rábamolnári II. világháború hetvenöt éve történt

A bejegyzés trackback címe:

https://kugi.blog.hu/api/trackback/id/tr6613591087

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása