A mai bejegyzésben ismét 75 éve történt eseményeket ismertetek - korabeli újságcikkek alapján. (A téma előző bejegyzése ide kattintva olvasható.) 

Az első cikk egy hirdetés, amely a Vasvármegye 1942. február 4-i számának 8. oldalán található:

vasvarmegye_19420204_8o_a.jpg

vasvarmegye_19420204_8o_b.jpg

A "birlaló" szó - ahogy ebben a bejegyzésben már írtam, az osztrák jog magyarításával alakult ki. Olyan személyt jelent (szemben a birtokossal), aki a tulajdont nem sajátjaként birtokolja, hanem pl. bérlőként vagy haszonélvezőként.

A másik tudósítás pedig az 1942. február 11-i Vasvármegye 5. oldalán található: 

vasvarmegye_19420211_5o.jpg

Akinek van fotója a cikkekben említett Umlauf Józsefről és Cseh (Imre) Józsefről, kérem, tudassa velem!

Szolgálati közlemény: Kedves Olvasók! Időhiány miatt mostantól alapesetben csak heti két poszttal jelentkezem, hétfőn és pénteken. Ha mégis lesz időm hétközben is bejegyzést írni, akkor szerdán is lesz friss poszt. Ezt majd a blog facebook-oldalán előre jelezni fogom.

Ha tetszett a bejegyzés, lájkold, és oszd meg az ismerőseiddel! Ha észrevételed van, szólj hozzá! Ha pedig tetszik a blog, csatlakozz a törzsközönségéhez a facebook-on, hogy elsőként értesülhess a frissítésekről!    

Szerző: kugi  2017.02.06. 07:36 Szólj hozzá!

Címkék: gazdaság újságcikk rábamolnári hetvenöt éve történt

A bejegyzés trackback címe:

https://kugi.blog.hu/api/trackback/id/tr9412183262

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása