Kedves Olvasók! Az évek során sok olyan fotó került hozzám, amelyekről esetleg már nem is tudjuk, kiket ábrázol (vagy legfeljebb csak 1-2 embert ismerünk fel róluk), és egymástól is eltérő témájúak, így legfeljebb egy szöveges bejegyzés illusztrációjaként használhatnám fel őket. Úgy döntöttem, hogy egy új (rendszertelenül jelentkező) sorozat keretében, amolyan "vegyes felvágottként" teszem közzé őket. (Úgy, ahogy az egyik kedvenc blogom, a Ritkán látható történelem is teszi a Napi érdekes c. sorozatában - csak itt nálam kevesebb kép lesz egy-egy bejegyzésben.) Hátha valaki felismeri a fotón szereplő személyeket, vagy valakinek van hasonló fényképe, ill. kapcsolódó története, amelyek alapján egy eseményt rekonstruálni lehet.

A sorozat első, mai bejegyzésében Vincze Imrétől kapott fotókat mutatok be - akinek ezúton is köszönöm a képeket! 

mulatsag.jpg

Mulatság (talán szüreti?) az egykori Vadalma-kocsma udvarán 1935 előtt. Balról a 2. ülő nő (fekete kendőben) Vincze Imre ükanyja, Kiss Istvánné.

masinalas.jpg

Masinálás: 1935 előtti kép. Az álló sorban jobbról a 2. asszony (sötét ruhában, villával) Antal Istvánné (Dóka Etelka), balról a 6. Antal József (Vince Józsi, "Nyilasnak" is hívták, nem fog villát)

csoportkep.jpg

Csoportkép:
felső sor, balról jobbra: Piri György, Antal Ilona (ma: Vincze Imréné, olvasónk édesanyja), Tőke Gyula, Varga Ilona, Szalai Magdolna, Antal János
ülő sor, balról: Babos Mária (ma: Kovács Károlyné), Holpert István plébános, Kovács Erzsébet (ma: László Józsefné)

eskuvo_1942.jpg

Dóka Imre esküvője Budapesten 1942-ben. Az ifjú pár mögött középen Vincze Imre egyik anyai dédanyja, Kiss Irma látható.

További kettő, Vincze Imrétől kapott fotót tettem közzé ebben és ebben a bejegyzésben.

Ha felismernek valakit a képeken, kérem, írják meg hozzászólásban!

Ha Ön is szívesen megmutatná a nyilvánosságnak a régi családi fotóit, kérem, küldje el őket e-mailben (címem: kugiblogja@gmail.com), vagy írjon/hívjon/keressen, és elmegyek értük! (A képeket szkennelés után sértetlenül visszaadom!)

Kedves Olvasók! A pénteki bejegyzés elmarad, folytatás hétfőn.

Ha tetszett a bejegyzés, lájkold, és oszd meg az ismerőseiddel! Ha észrevételed van, szólj hozzá! Ha pedig tetszik a blog, csatlakozz a törzsközönségéhez a facebook-on, hogy elsőként értesülhess a frissítésekről! 

Szerző: kugi  2016.07.06. 07:46 Szólj hozzá!

Címkék: kép kocsma mezőgazdaság névsor rábamolnári

A bejegyzés trackback címe:

https://kugi.blog.hu/api/trackback/id/tr628867926

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása