Nem akárki tette tiszteletét 1964-ben községünkben: az akkori kollektív államfői testület második embere, Kisházi Ödön elnökhelyettes. A látogatásról szóló tudósítás természetesen a címlapon jelent meg a Vas Népe 1964. február 6-i számában:

VN_19640206_1o.jpg

Ha Ön vagy egy hozzátartozója ott volt, és máig ható mély nyomokat hagyott Önökben a látogatás, kérem, írja meg! E-mail cím: kugiblogja@gmail.com

Egy másik alkalommal az akkori mezőgazdasági miniszter, Dimény Imre is járt Püspökmolnáriban, amiről a Vas Népe egy többrészes cikksorozattal számolt be (majd ezt is közzéteszem itt a blogon). Rum község azonban egy még nagyobb "trófeával" bír, hiszen ott még Kádár János is megfordult... 

Felhívás!

Az I. világháború kitörésének 100. évfordulója alkalmából szeretném összegyűjteni Püspökmolnári I. világháborús katonáinak portréit, egyéb dokumentumait (katonakönyv, levelek a frontról, egyéb iratok, tárgyak, stb.), kellő mennyiségű anyag esetén kiállítás céljából. Akinek van ilyen a birtokában (illetve tud olyanról, akinek van ilyen a birtokában), kérem, értesítsen! (Nem csak a hősi halottak, hanem a háborút túlélő katonák is érdekelnek!)
Személyesen vagy e-mailben egyaránt várom a megkereséseket! Előre is köszönöm!
E-mail címem: kugiblogja@gmail.com

 

Ha tetszett a bejegyzés, lájkold, és oszd meg az ismerőseiddel! Ha észrevételed van, szólj hozzá! Ha pedig tetszik a blog, csatlakozz a törzsközönségéhez a facebook-on, hogy elsőként értesülhess a frissítésekről! 

Szerző: kugi  2014.02.07. 08:47 Szólj hozzá!

Címkék: politika mezőgazdaság újságcikk püspökmolnári ötven éve történt

A bejegyzés trackback címe:

https://kugi.blog.hu/api/trackback/id/tr535786602

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása