Ahogy ebben a bejegyzésben már írtam róla, az egykori Rábapüspöki és Rábaszenttamás községek 1928-ban egyesültek, 1929-től pedig a Püspöktamási nevet viselték. Az egyesített községnek azonban a belügyminiszter, Scitovszky Béla más nevet adott volna. Erről szól az alábbi cikk, mely a Hír című szombathelyi újság 1928. április 22-i számának 3. oldalán jelent meg.

Hír_1931IV22_3o.jpg

Hír_1931IV22_3o_2.jpg

A belügyminiszter módosítási szándéka azonban nem járt sikerrel, a falu neve Püspöktamási maradt. Hogy milyen módon tudott kitartani a falu a szándéka mellett, az még további kutatást igényel.

Ha tetszett a bejegyzés, lájkold! Ha észrevételed van, szólj hozzá! Ha pedig tetszik a blog, csatlakozz a törzsközönségéhez a facebook-on, hogy elsőként értesülhess a frissítésekről!

Szerző: kugi  2013.04.24. 08:36 Szólj hozzá!

Címkék: közigazgatás újságcikk püspöktamási rábapüspöki

A bejegyzés trackback címe:

https://kugi.blog.hu/api/trackback/id/tr1005210838

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása