A Vasvármegye című lap 1912. április 14-i számának 2. oldalán akadtam erre a rövid hírre. A bejegyzés a a kép alatt jobbra a "tovább" feliratra kattintva folytatódik.

VV_1912IV14_2o.jpg

Színielőadással egybekötött táncmulatság: ez ma már ez elképzelhetetlen - de legalábbis merőben szokatlan - lenne, különösen egy falusi vendéglőben. A cikk jól jelzi tehát, hogy száz éve mennyire más volt a közízlés.

Rövidítések: K: korona, f: fillér. A "felülfizettek" szó jelentése: a belépőjegy árán felül - a katolikus és evangélikus felekezeti iskolák javára - adakoztak. Tormásy Károly egyébként a katolikus tanító volt.

Ha tetszett a bejegyzés, lájkold! Ha észrevételed van, szólj hozzá! Ha pedig tetszik a blog, csatlakozz a törzsközönségéhez a facebook-on, hogy elsőként értesülhess a frissítésekről!

Szerző: kugi  2012.04.13. 12:22 Szólj hozzá!

Címkék: évforduló újságcikk rábamolnári száz éve történt

A bejegyzés trackback címe:

https://kugi.blog.hu/api/trackback/id/tr804383361

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása