A mai bejegyzésben a Petőfi és a Dózsa utca kereszteződését mutatom be két fotó segítségével. A bejegyzés a jobb oldali kép alatti "tovább" feliratra kattintva folytatódik.

kocsma+harangláb_archív.jpg kocsma+harangláb_mai.jpg

 

Mivel a kocsmáról már írtam itt, a haranglábról pedig ebben a bejegyzésben, így sok újdonsággal nem tudok szolgálni.

Annyival mégis, hogy a haranglábhoz jobbról hozzátoldott épületrész az '50-es években a molnári tűzoltók szerháza volt. Ezt bizonyítja egy Önk. Tű. feliratú tábla, mely a kis ablaktól balra volt (nagyméretű fotón látható). Később az ablak helyére egy ajtót vágtak.

A bal oldali fotó egyébként az ’50-es években készült, a Képzőművészeti Alap Kiadóvállalata által kiadott, Püspökmolnárit ábrázoló képeslap egyik képeként.

Tudom, ez nem volt valami hosszú bejegyzés, de ha ennek ellenére (vagy éppen ezért :) ) tetszett, akkor, lájkold! Ha észrevételed van, szólj hozzá! Ha pedig tetszik az egész blog, csatlakozz a törzsközönségéhez a facebook-on, hogy elsőként értesülhess a frissítésekről!

Szerző: kugi  2012.02.17. 13:18 Szólj hozzá!

Címkék: kép képeslap tűzoltók akkor és most áfész harangláb püspökmolnári molnári

A bejegyzés trackback címe:

https://kugi.blog.hu/api/trackback/id/tr1004123337

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása