Gyémántlakodalom Püspökmolnáriban

A 60. házassági évforduló ma is meglehetősen ritka esemény, különösen az volt évtizedekkel ezelőtt, amikor rosszabb életkörülmények és egészségügyi viszonyok között éltek az emberek. 50 évvel ezelőtt Püspökmolnáriban mégis sor került egy ilyenre, ahol a házastársak 1903-ban mondták ki a boldogító igent.

A jeles évfordulóról a Vas Népe is beszámolt (1963. augusztus 22. 8. oldal):

VN_19630822_8o.jpg

Piri Mihály József nevű öccsét egyébként 1901-ben megszurkálták, erről itt írtam. Piri Mihálynak egyébként 10 gyereke született. Mihály nevű fia kocsmáros lett, egy időben a presszóban is dolgozott - feleségével együtt.

Frissítés - 2014. február 16.:

Olvasónk, Békefiné Gorza Éva jóvoltából képeket kaptunk az ünneplő házaspárról, melyek a gyémántlakodalmon készültek. Piri Mihály és felesége olvasónk dédszülei voltak. Köszönjük a képeket!

A gyémántlakodalmát ünneplő Piri Mihály és Takács Julianna:

beolvasás0005.jpg

A házaspár családja körében:

beolvasás0003_2.jpg

Frissítés - 2014. május 8.:

Olvasónk, Vértesi Tamás hívta fel a figyelmemet arra, hogy egy online kutatható adatbázisban (amit a mormonok tettek közzé) is benne van a Piri-Takács esküvő anyakönyvi bejegyzése, ami itt tekinthető meg. Ezt a gyűjteményt bárki kiválóan használhatja családtörténeti kutatásaihoz! A gyűjteményben nevekre lehet rákeresni, lapozni, ill. jól olvasható méretre nagyítani a találati oldalt. (Az anyakönyvet vezető Kovács Kálmán rábahídvégi körjegyzőről ebben a bejegyzésben írtam.) Olvasónknak köszönjük a kiegészítést!

Ha tetszett a bejegyzés, lájkold, és oszd meg az ismerőseiddel! Ha észrevételed van, szólj hozzá! Ha pedig tetszik a blog, csatlakozz a törzsközönségéhez a facebook-on, hogy elsőként értesülhess a frissítésekről!

Szerző: kugi  2013.08.21. 08:51 Szólj hozzá!

Címkék: kép újságcikk püspökmolnári ötven éve történt

A bejegyzés trackback címe:

https://kugi.blog.hu/api/trackback/id/tr975456824

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása