A mai posztban az 1948 januári bejegyzéseket ismertetem a Püspöktamási Plébánia naplójából, az ún. Historia domusból. A feljegyzéseket Holpert István plébános írta. (A "75 éve történt" sorozat előző, 1947 decemberi része itt olvasható.)

Lássuk a naplóbejegyzéseket!

20171211_143244.jpg

A szöveg gépelt változata így szól:

"1948. január 4.

Szülőfalumból, Alsópatyból érkeztek hozzánk az újesztendő első vendégei, Vers Katus és Tóth Vince tanító felsége.

1948. január 18.

Ma kezdődött Oszkóban a vasvári esp. Ker. házas férfiai részére lelkigyakorlat amelyen híveim közül Babos József, Kovács Ferenc, Németh Vince és Somogyi József Credo-tagok vettek részt.

1948. január 22.

Tulok József ny. vasvármegyei alispán és felesége leptek meg Balozsameggyesről.

1948. január 30. 

A M. Miniszterelnökhöz levelet küldött egyházközségünk is, hogy Új Nemzedék c. róm. kat. napilapot engedélyezzék megjelenni, de azt hiszem, hiába...!"

 

Kedves Olvasók! Mivel az elmúlt pár hónapban kevés időm volt kutatni, a korábban összegyűjtött anyagaim pedig egyre fogynak, ezért a blogbejegyzések száma a jövőben sajnos ritkulni fog... Ezen az segíthetne, ha kaphatnék Önöktől/Tőletek a blogon való közlésre régi családi fotókat, iratokat, történeteket. Kérem, járuljanak/járuljatok hozzá ily módon a bejegyzések számának növeléséhez, ezáltal pedig Püspökmolnári - és az itt élők - múltjának feltárásához!

E-mail címem: kugiblogja@gmail.com

 

>>> Az előző poszt: Ötven éve történt 125. <<<

Ha tetszett a bejegyzés, lájkold, és oszd meg az ismerőseiddel! Ha észrevételed van, szólj hozzá! Ha pedig tetszik a blog, csatlakozz a törzsközönségéhez a facebook-on, hogy elsőként értesülhess a frissítésekről!

Szerző: kugi  2023.01.30. 07:00 Szólj hozzá!

Címkék: egyháztörténet püspöktamási hetvenöt éve történt historia domus

A bejegyzés trackback címe:

https://kugi.blog.hu/api/trackback/id/tr4218037078

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása