1970 júliusában négy Vas Népe-cikkben találkozhatunk községünk nevével. Ma ezeket olvashatjuk el. (A sorozat előző része itt található.) 

Az első cikket a megyei napilap július 3-ai számának 6. oldalán találjuk:

vn_19700703_6o.jpg

Az alábbi rövidhírt találjuk a július 4-i lapszám 8. oldalán (érdekes, hogy benne még Rábamolnárit írnak...):

ke_pernyo_foto_2020-07-11_22_03_42.jpg

"Falusi fiatalok vetélkedője a megyei döntőn a XXIX. Falusi Spartakiádon" címmel egy hosszabb sporthír olvasható a Vas Népe július 7-i számának 6. oldalán. A bevezetője így szól:

"Vasárnap délelőtt 345 sportoló (65 atléta, 98 kézilabdázó és 84 röplabdán) részvételével rendezték meg Szombathelyen a Falusi Dolgozók XIX. (!) Spartakiádja megyei döntőit. Az atléták sajnos a nevezett létszámon jóval alul jelentek meg az SZSE Városligeti sporttelepén. ugyanakkor kézilabdában és röplabdában a nevezéseknek megfelelően valamennyi csapat pályára lepett a Rohonci úton. A hétvégi esőzések után az időjárás kedvezőbbre fordult, azonban az erős szél láthatóan zavarta a megyei döntök küzdelmeit. Mindhárom sportág résztvevői nagy küzdelmet vívtak az augusztus 2-i elődöntőbe való bejutásért." Majd az atlétikáról szóló részben találkozunk Major István nevével:

vn_19700707_6o_1.jpgvn_19700707_6o.jpg 

A cikk egy másik hasábban még folytatódik, de abban községünk nem szerepel.

Végül még ebben a júliusi tudósításban szerepel még Püspökmolnári neve (1970.07.14. 8. oldal):

vn_19700714_8o.jpg

Van-e valakinek fotója erről az  eseményről? Vagy bármilyen kép, amin a csónakház "működés közben" látható?

 

Most a blog nyári szünetre vonul, folytatás augusztusban. (Július 18-án várhatóan a Helytörténeti Klub összejövetelére kerül sor, ennek meghívója kapcsán figyeljék a blog facebook-oldalát és a községi hirdetőtáblákat!)

Mindenkinek kellemes nyaralást, és további jó egészséget kívánok! 

  

>>> Az előző poszt: Hetvenöt éve történt 59. <<<

Ha tetszett a bejegyzés, lájkold, és oszd meg az ismerőseiddel! Ha észrevételed van, szólj hozzá! Ha pedig tetszik a blog, csatlakozz a törzsközönségéhez a facebook-on, hogy elsőként értesülhess a frissítésekről!

Szerző: kugi  2020.07.06. 07:30 Szólj hozzá!

Címkék: sport újságcikk püspökmolnári ötven éve történt

A bejegyzés trackback címe:

https://kugi.blog.hu/api/trackback/id/tr4715977940

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása