Figyelem! A Püspökmolnári Helytörténeti Klub következő összejövetelére szeptember 21-én (szombaton) 16.00 kezdettel kerül sor. Megtekintjük az evangélikus imaházat és közben a helyi evangélikus gyülekezet múltjával ismerkedünk. Találkozás az imaháznál. Minden érdeklődőt szeretettel várunk! 

A mai bejegyzésben két 75 évvel ezelőtti újságcikket ismertetek a Vasvármegye hasábjairól. (A sorozat előző része ide kattintva olvasható.)

Az első cikk a lap 1944. szeptember 16-i számának 3. oldalán olvasható. A jobb alsó sarokban létő nyílra kattintva a cikk nagyítható:

vasvarmegye_19440916_3o.jpg

A másik újságcikk pedig a Vasvármegye október elsejei számában jelent meg (10. oldal): 

vasvarmegye_19441001_10o.jpg

A pénteki bejegyzés kimarad, folytatás jövő hétfőn (szeptember 23-án)!

 

 >>> Az előző poszt: Vegyes fotók 38. <<<

Ha tetszett a bejegyzés, lájkold, és oszd meg az ismerőseiddel! Ha észrevételed van, szólj hozzá! Ha pedig tetszik a blog, csatlakozz a törzsközönségéhez a facebook-on, hogy elsőként értesülhess a frissítésekről!

Szerző: kugi  2019.09.16. 07:30 Szólj hozzá!

Címkék: gazdaság kocsma bűnügy püspöktamási rábamolnári hetvenöt éve történt

A bejegyzés trackback címe:

https://kugi.blog.hu/api/trackback/id/tr6615093936

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása