A mai bejegyzésben községünkkel kapcsolatos rövidhíreket teszek közzé 1915 júliusából. Ezek között I. világháborús veszteségek és egy hirdetés is van. Lássuk őket!

Az 1915. júniusi veszteségek után a Szombathelyi Ujság c. lap 1915. július 1-ei száma a 4. oldalon tette közzé az ezredeink vesztesége  c. cikket. Ez alapján a jún. 11-én kiadott 192. számú veszteségi lajstromban szerepel a 83. gyalogezredből hadifogságba esett Bokó (!) Elek (Rábamolnári). Ki tud róla valamit?

Ugyanezen lap 2 nappal később folytatja a 192. veszteséglista ismertetését. A 4. oldalon szintén a 83. gyalogezredből hadifogságba esettek között találjuk a rábamolnári Penczek József nevét. (Talán helyesen inkább Bencsik lehet?) Kinek van információja róla?

A Szombathelyi Ujság júl. 9-én a 4. oldalon már a 196. veszteséglistát közölte (megjelent: jún. 18.). Eszerint a sebesültek között van - alakulat megnevezése nélkül - Boros György rábapüspöki lakos. (Talán inkább Borsos?) Róla is szívesen fogadok információkat!

Végül lássunk egy újsághirdetést, ami a Vasvármegye 1915.07.18-ai számának 8. oldalán olvasható:

vasvarmegye_19150718_8o.jpg

 A körjegyző neve helyesen Sely Gyula (a 2 nappal később újra közzétett hirdetésben javították).

Ha tetszett a bejegyzés, lájkold, és oszd meg az ismerőseiddel! Ha észrevételed van, szólj hozzá! Ha pedig tetszik a blog, csatlakozz a törzsközönségéhez a facebook-on, hogy elsőként értesülhess a frissítésekről! 

Szerző: kugi  2015.07.17. 07:50 Szólj hozzá!

Címkék: újságcikk rábamolnári rábapüspöki száz éve történt

A bejegyzés trackback címe:

https://kugi.blog.hu/api/trackback/id/tr787631182

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása