pgypipas.jpgKedves Olvasók! Hanganyag eddig nem volt a blogon, de a mai bejegyzésben egy ilyet találnak.

Hosszas egyeztetések után sikerült ugyanis megvásárolnom az MTVA-tól annak a hangfelvételnek a közlési jogát, amelyen községünk híres szülöttje, Prinz Gyula professzor (arcképét lásd jobbra) beszél életéről, tudományos munkásságáról, ázsiai kutatóútjairól.

A felvételt a Magyar Rádió készítette a tudós halála előtt 2 évvel, 1971-ben. A riporter Pataki Béla, a másik megszólaló Láng Sándor professzor az ELTE Természetföldrajzi Tanszékéről. A hanganyag hossza 24:40.

(Frissítés - 2018.08.11.: Olvasónk, Varga Bálint szerint a riporter nem Pataki Béla, hanem Dr. Székely András az ELTE természeti földrajzi tanszékének egykori professzora volt. Varga úrnak hajdani földrajz-szakosként volt szerencséje Székely tanár úr előadásait hallgatni, ezért ismerte fel a hangját. Köszönöm az észrevételt! Pataki Béla neve az MTVA leírásában szerepelt...)

Prinz Gyula a riporter hosszú bevezetője után, 1:23-nál szólal meg. A felvétel a piros gombra kattintva indul. Hallgassák szeretettel!

Ha tetszett a bejegyzés, lájkold, és oszd meg az ismerőseiddel! Ha észrevételed van, szólj hozzá! Ha pedig tetszik a blog, csatlakozz a törzsközönségéhez a facebook-on, hogy elsőként értesülhess a frissítésekről!

Szerző: kugi  2015.02.04. 07:44 Szólj hozzá!

Címkék: prinz gyula

A bejegyzés trackback címe:

https://kugi.blog.hu/api/trackback/id/tr67125831

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása