A mai bejegyzésben két Rábamolnárihoz kötődő bűncselekményről lesz szó 1921-ből. Mindkettőről a Magyar Nyugat című újság írt. Az elsőről a lap december 2-i számában olvashatunk:

MNY_1921XII2.jpg

A második nem községünkben történt, hanem Körmenden, az elkövetője viszont rábapüspöki illetőségű volt. A Magyar Nyugat 1921. december 11-i számának 5. oldaláról idézek.

MNY_1921XII11_5o.jpg

Jól látszik belőle, hogy abban az időben minek volt értéke, azt vitték el a tolvajok. Az is világosan látszik, hogy akkoriban milyen szigorú büntetést szabott ki a bíróság...

A Kristóf családnév nekem Püspökiből nem ismerős. Tud valaki róluk valamit?

Frissítés - 2016.12.16.: Már el is felejtettem, hogy ebben a régi bejegyzésben milyen kérdést tettem fel. A közelmúltban kiderült, hogy a Kristóf-családnév a Kossuth-díjas író, Kristóf Ágota családját takarja. Az írónő apja, Kristóf Kálmán evangélikus tanító ugyanis Rábapüspökiből származott. (Részletek ebben és ebben a bejegyzésben.) Kristóf Sándor bizonyára az ő rokona volt.

Ha tetszett a bejegyzés, lájkold, és oszd meg az ismerőseiddel! Ha észrevételed van, szólj hozzá! Ha pedig tetszik a blog, csatlakozz a törzsközönségéhez a facebook-on, hogy elsőként értesülhess a frissítésekről!

Szerző: kugi  2013.12.02. 08:56 Szólj hozzá!

Címkék: bűnügy újságcikk rábapüspöki

A bejegyzés trackback címe:

https://kugi.blog.hu/api/trackback/id/tr495670586

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása