Az 1960-70-es években élénk kulturális élet folyt községünkben, melyből több szervezet is kivette a részét. Ennek egyik bizonyítéka az a két újságcikk, amely arról számol be, hogy 1961 őszén egy időben két színdarabot is tanultak községünkben. (Talán a kultúrház meghirdetett bővítésének hatására?)

Az első tudósítás a Vas Népe c. megyei napilap 1961. november 28-i számának 4. oldaláról való: 

VN_19611128_4o.jpg

A másnapi lapszám 4. oldalán pedig ez jelent meg:

VN_19611129_4o.jpg

Vagyis egyszerre 3 szervezet (szülői munkaközösség, tűzoltók és a KISZ) tagjai vettek részt kulturális műsorra való felkészülésben!

Aki emlékszik ezekre a darabokra, netán fénykép vagy más dokumentum (pl. szereposztás, meghívó a bemutatóra) is van a birtokában, kérem, tudassa velem!

Ha tetszett a bejegyzés, lájkold, és oszd meg az ismerőseiddel! Ha észrevételed van, szólj hozzá! Ha pedig tetszik a blog, csatlakozz a törzsközönségéhez a facebook-on, hogy elsőként értesülhess a frissítésekről!

Szerző: kugi  2013.11.27. 08:28 Szólj hozzá!

Címkék: kultúra iskola egyesület tűzoltók újságcikk püspökmolnári

A bejegyzés trackback címe:

https://kugi.blog.hu/api/trackback/id/tr985648667

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása