Vasúti bejárás

Egy korábbi bejegyzésben már írtam róla, hogy vasúti bejárásra kerül(t) sor 1913. július 24-26-án a tervezett Sárvár-Molnári-Körmend vasútvonal mentén. Ez meg is valósult. A vasvári járást érintő szakasz bejárására és a kapcsolódó tárgyalásra 25-én került sor. Erről számolt be olvasóinak röviden a Vasvár és Vidéke című járási újság 1913. július 27-i száma a 2. oldalon:

VésV_19130727_2o_1.jpg

Hogy ez a tárgyalás helyileg hol történhetett, azt nem tudom. Talán a községbíró házánál, esetleg a kocsmában. De mivel a főszolgabíró is részt vett rajta, ezért lehetséges az is, hogy a kastélyban...

Ha tetszett a bejegyzés, lájkold! Ha észrevételed van, szólj hozzá! Ha pedig tetszik a blog, csatlakozz a törzsközönségéhez a facebook-on, hogy elsőként értesülhess a frissítésekről!

Szerző: kugi  2013.07.26. 08:47 Szólj hozzá!

Címkék: vasút újságcikk rábamolnári száz éve történt

A bejegyzés trackback címe:

https://kugi.blog.hu/api/trackback/id/tr215404477

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása