A Kistenyésztők Lapja című újság 1985. évi 6., júniusi száma több Vas megyei témájú cikket közölt. Ezek közül az egyik egy 2 oldalas képriport, mely A szarvasmarha Püspökmolnáriban címmel a lap 8-9. oldalán jelent meg. Ennek első felét teszem közzé a mostani bejegyzésben. Igazi kordokumentum a '80-as évekből, amikor a mezőgazdaság országosan - és községünkben is - a fénykorát élte!

Szarvasmarha_Pm 1_1.jpg

Szarvasmarha_Pm 1_2.jpg

Mivel a ház 1970-ig a Rába MTSZ irodája volt, ahol természetesen istálló is volt.

Szarvasmarha_Pm 1_3.jpg

Szarvasmarha_Pm 1_4.jpg1. Esti életkép a tejcsarnok előtt. Gál Jánosné 14, Antal Lajosné 18, Nagy Béla 20 liter tejet szállít naponta a csarnokba.

2. Sipos Ferenc Alfa-Laval fejőgéppel feji négy tehenét. Tehenenként 4800 liter tejet értékesített tavaly a Rába Tsz állatgondozója.

3. Kuglics József, a tsz tehenészeti telepvezetője, Babós Lajosné tejátvevő és Csaldi Gyula, a tsz karbantartója, aki most tejet hozott.

Szarvasmarha_Pm 1_5.jpg

Szarvasmarha_Pm 1_6.jpg

A cikk második részét egy későbbi bejegyzésben teszem közzé.

Ha tetszett a bejegyzés, lájkold! Ha észrevételed van, szólj hozzá! Ha pedig tetszik a blog, csatlakozz a törzsközönségéhez a facebook-on, hogy elsőként értesülhess a frissítésekről!

Szerző: kugi  2013.05.13. 10:42 Szólj hozzá!

Címkék: személyes mezőgazdaság újságcikk püspökmolnári

A bejegyzés trackback címe:

https://kugi.blog.hu/api/trackback/id/tr935263094

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása