A Vasvári Újság 1928. április 15-i száma a 3. oldalon adott hírt egy Rábamolnáriban, az evangélikus gyülekezetnél lezajlott harangavatásról. A harang a molnári haranglábba került (melyben ismereteim szerint 4 harang függ, ezek egyike lehet a felavatott evangélikus harang). Az esemény részletes programja a következő volt:

VÚ_1928IV15_3o_jó_1.jpg

VÚ_1928IV15_3o_jó_2.jpg

Röviden a körmendi Rábavidék c. újság 1928. április 22-i száma is beszámolt a programról a 2. oldalon:

RV_1928IV22_2o.jpg

ág. h. ev.: ágostai hitvallású evangélikus

Ahogy az előző cikk említette, az eseményt záró társasebédre a Berkes-féle vendéglőben került sor (később ez lett a Vadalma-kocsma). A társasebéd meghívója fennmaradt, ez a Berzsenyi Dániel Könyvtár aprónyomtatvány-tárában megtalálható. Íme:

ny930.jpg

Akinek van a birtokában bármilyen dokumentum (esetleg egy fotó) az avatásról vagy a harangról, kérem, juttassa el hozzám! De bármilyen egyéb, Püspökmolnárival kapcsolatos képet vagy iratot szívesen fogadok.

Ha tetszett a bejegyzés, lájkold! Ha észrevételed van, szólj hozzá! Ha pedig tetszik a blog, csatlakozz a törzsközönségéhez a facebook-on, hogy elsőként értesülhess a frissítésekről! 

Szerző: kugi  2013.04.15. 12:23 Szólj hozzá!

Címkék: kocsma evangélikus egyháztörténet harangláb rábamolnári

A bejegyzés trackback címe:

https://kugi.blog.hu/api/trackback/id/tr665186554

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása