1945 augusztusa sokkal nyugodtabban telt a Püspöktamási Plébánián, mint a korábbiak. Erről is tett néhány bejegyzést az ún. Historia Domusba a plébános, Holpert István. Ma ezeket mutatom be. (A sorozat előző része itt olvasható.)

Lássuk az augusztusi történéseket! 

20171211_142211_1.jpg

A szöveg jobban olvasható, gépelt változata:

"1945. augusztus 15.

Kb. 300 hívemmel körmenetileg mentünk a vasvári búcsúra, ahol Kovács Sándor megyéspüspök úr misézett, predikált és vezette a Sztséges-Körmenetet. A papság a püspök úrral együtt ebédezett a plébánián. Püspök atyánk gyönyörűen prédikált.

1945. augusztus 18.

Dr. Vecsey Lajos kőszegi hittanár barátom helyettesít, míg pár napig szabadságon leszek Zalában.

1945. augusztus 23.

Ma értem haza Zalából, velem jött pár napi pihenésre Bárdosi Jenő gutorföldei plébános-barátom édesanyja is."

Emlékeztetőül írom, hogy a Püspökmolnári Helytörténeti Klub következő összejövetelére holnap, tehát augusztus 15-én (szombaton) 16.00 kezdettel kerül sor. Program: a püspöki malom megtekintése és a Marton-család története. Vendéglátónk: Marton Zoltán. Találkozás a malomnál! Minden érdeklődőt szeretettel várunk!  

 

>>> Az előző poszt: Ötven éve történt 93. <<<

Ha tetszett a bejegyzés, lájkold, és oszd meg az ismerőseiddel! Ha észrevételed van, szólj hozzá! Ha pedig tetszik a blog, csatlakozz a törzsközönségéhez a facebook-on, hogy elsőként értesülhess a frissítésekről!

Szerző: kugi  2020.08.14. 07:30 Szólj hozzá!

Címkék: egyháztörténet püspöktamási hetvenöt éve történt historia domus

A bejegyzés trackback címe:

https://kugi.blog.hu/api/trackback/id/tr4216138236

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása