Ezúttal ismét az iskolaépületről - mint községünk leggyakrabban fotózott középületéről - teszek közzé képeket. A bejegyzés a jobb oldali kép alatt a "tovább" gombra kattintva két képpel és egy kis szöveggel folytatódik!

Iskolahomlokzat2_14évesenelhunytKozmaLászlóval.jpg Iskolahomlokzat ma.jpg 

Az archív kép valamikor az '50-es években készült. Akkor az épületben négy tanterem, két iroda és egy pedagógus szolgálati lakás volt, melyben Gyarmati István igazgató tanító és családja lakott, akik generációkat neveltek és oktattak. Akkoriban még nemcsak buszváró és járda nem volt, de csak földút vezetett át községünkön, ami bizony esős időben sártengerré változott. A régi kép bal szélén a 14 évesen elhunyt Kozma László tanuló látható.

És íme még két kép az akkori Állami Általános Iskoláról másik nézőpontból:

Iskolahomlokzat2_4tanterem, 2iroda, pedagógus szolgálati lakás.jpg Iskolahomlokzat2_ma.jpg

 

Ha tetszett a bejegyzés, lájkold! Ha észrevételed van, szólj hozzá! Ha pedig tetszik a blog, csatlakozz a törzsközönségéhez a facebook-on, hogy elsőként értesülhess a frissítésekről!

Szerző: kugi  2012.02.24. 08:32 Szólj hozzá!

Címkék: kép iskola akkor és most szenttamás püspökmolnári

A bejegyzés trackback címe:

https://kugi.blog.hu/api/trackback/id/tr214186567

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása