A mai bejegyzésben a Vasvármegye című lapban megjelent rövidhíreket ismertetek 1942 áprilisából, májusából és júniusából. (A sorozat előző bejegyzése itt olvasható.)

Az első cikk egy rövid említés a lap április 2-i számának 5. oldaláról, ahol "A megyéspüspök tavaszi bérmakörútja" című cikkben a körút állomásait ismertették. Eszerint a főpásztor június 6-án fog bérmálni Rábahidvégen - Püspöktamási fiataljait is.

A Vasvármegye május 20-i lapszáma a 7-8. oldalon közölte az "Új iparosok a vasvári járásban" című cikket. Eszerint a vasvári járás főszolgabírája 1942. január 1-től a következőknek adott ki kereskedői iparengedélyt (részlet több helyi lakos nevével): 

vasvarmegye_19420520_8o_1.jpg

És a cikk egy másik részletében újabb névvel találkozhatunk:

vasvarmegye_19420520_8o_2.jpg

Rodler István boltjáról ebbenBencsik János boltjáról pedig ebben a bejegyzésben közöltem képet. Szabó István és Szemes Dezső kereskedéséről van valakinek fotója? Szívesen fogadnám! Ahogy belső fotókat is mindegyik üzletről!

Végezetül: a Vasvármegye 1942. június 3-i számának 6. oldalán a Közgazdaság rovatban olvashatjuk a "Nagyszerű siker jegyében zajlott le a vasi gazdaközönség 70 jubileumi bikavására" című cikk. Ennek egyik részletében egy helybeli gazda nevével is találkozhatunk:

vasvarmegye_19420603_7o_2.jpg

Ez az oklevél vajon megvan még? Szívesen közzétenném itt a blogon!

 

>>> Az előző poszt: Vegyes fotók 15. <<<

Ha tetszett a bejegyzés, lájkold, és oszd meg az ismerőseiddel! Ha észrevételed van, szólj hozzá! Ha pedig tetszik a blog, csatlakozz a törzsközönségéhez a facebook-on, hogy elsőként értesülhess a frissítésekről! 

Szerző: kugi  2017.06.06. 07:39 Szólj hozzá!

Címkék: mezőgazdaság újságcikk püspöktamási rábamolnári hetvenöt éve történt

A bejegyzés trackback címe:

https://kugi.blog.hu/api/trackback/id/tr8912563301

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása