A mai bejegyzésben az egykori Rábamolnári vasútállomás alaprajzát mutatom be a XX. század elejéről:

p0015638.jpg

A képen jól látszik az állomás korabeli vágányhálózata: vagyis 4 vágánypár futott itt ekkoriban, ezeket római számmal jelölték a térképen. Rábamolnári - jellegét tekintve - vízállomás volt, tehát a gőzmozdonyok vizet vételezhettek itt.

A képen alul, satírozott négyzettel jelölve az állomásépületet jelölték. A többi jel és a számok jelentését azonban nem tudom. Ezek megfejtéséhez szívesen venném vasutas szakember segítségét!

Forrás: Pammer László: A sopron-déli - nagykanizsai vasútvonal. In: A vasútépítés és pályafenntartás 150 éve Északnyugat-Magyarországon 1846-1996. (Szombathely, 1996.) VII. sz. melléklet 51. o.

Kapcsolódó bejegyzések:

Színes kép a vasútállomásról a századelőről

A molnári vasútállomás alaprajza (1866.)

A molnári állomásépület alaprajza

A községünkön elsőként áthaladt gőzmozdony

Ha tetszett a bejegyzés, lájkold, és oszd meg az ismerőseiddel! Ha észrevételed van, szólj hozzá! Ha pedig tetszik a blog, csatlakozz a törzsközönségéhez a facebook-on, hogy elsőként értesülhess a frissítésekről!

Szerző: kugi  2016.09.16. 07:54 Szólj hozzá!

Címkék: térkép vasút rábamolnári

A bejegyzés trackback címe:

https://kugi.blog.hu/api/trackback/id/tr6311711051

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása