Nemrég egy rendkívül gyönyörű, színes képet láttam a molnári vasútállomásról, amit most megosztok a kedves Olvasókkal:

vasutallomas_festmenyen.jpg

Úgy tűnik, az alkotója a déli oldalról (a mai buszforduló irányából) szemlélte az állomásépületet. Első ránézésre már-már festménynek is tűnhet, de talán inkább reprodukció vagy rajz. A pontos technikája nem ismert (a kép üveglap mögött van, régi szögekkel masszív fekete fakerethez rögzítve). Sem az alkotó nevét, sem a készítés évszámát nem találtam a képen, de a tulajdonosa, Bárdos Lajosné szerint 1915 körül készülhetett.

Ami meglepő, az az állomásépület élénk kékes(-szürkés) színe, de a buja növényzet (nyírt sövény, kaktusz, virágok, bokrok) is szokatlan az egykori állomásfőnöki lakás előtt. A kép előterében lévő nyugszék a kép színvilágával együtt békebeli hangulatot áraszt.

Ezúton is köszönöm Bárdos Lajosnénak, hogy a képet megmutatta nekem!

A kedves Olvasóimat kérdezem (főleg az idősebbeket és a vasutas felmenőkkel rendelkezőket): elképzelhető, hogy az állomásépület így nézett ki valaha? Nyugszék pár méterre a zakatoló gőzmozdonyoktól? Vagy csak a művészi fantázia színezte ki így a képet?

Akinek van régi fotója az épületről, kérem, tudassa velem!

További képek az állomásépületről:

A felújítás előtt...

Az állomásépület egy régi képeslapon 

Az épület alaprajza 

Ha tetszett a bejegyzés, lájkold, és oszd meg az ismerőseiddel! Ha észrevételed van, szólj hozzá! Ha pedig tetszik a blog, csatlakozz a törzsközönségéhez a facebook-on, hogy elsőként értesülhess a frissítésekről!   

Szerző: kugi  2016.03.18. 09:04 Szólj hozzá!

Címkék: kép vasút molnári

A bejegyzés trackback címe:

https://kugi.blog.hu/api/trackback/id/tr148488522

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása