A mai bejegyzésben 4 rövid újságcikket közlök a Vas Népéből 1959 januárjából.

Az első egy sporthír jan. 9-éről (6. oldal): eszerint "Véget ért az őszi-téli spartakiádverseny keretében megtartott vasvári járási tekebajnokság küzdelemsorozata, melyre hét csapat nevezett". 2. helyezett lett Püspökmolnári csapata 498 fával; a többi csapat vasvári volt. Egyéniben 3. helyezést ért el Sipos Sándor 100 fával. Akinek van fotója régi tekézésekről, kérem, jelezze nekem!

A január 23-i lapszám 4 oldalán olvashatjuk: "Jól működik az ezüstkalászos tanfolyam Rumban, Nemeskoltán, Püspökmolnáriban, Sorkifaludon és Andrásfán, ahol a résztvevők száma községenként 20-25 fő."

A Vas Népe január 27-e i számának 4. oldalán ez olvasható:

vn_19590127_4o.jpg

2 nappal később pedig a Vas Népe 4. oldalán ezt olvashatjuk:

vn_19590129_4o.jpg

További hírek 1959-ből:

Rövidhírek 1959 áprilisából

Kisteke versenyek

Az 1959-es ballagók tablóképe

Cséplési helyzetjelentés

Góczán Valéria agronómus portréja

A blog facebook-oldalára felkerült egy képgaléria "Mindennapok anno..." címmel, mely községünk lakóinak régi hétköznapjait mutatja be. A mappában egyelőre 10 kép van, melyek már itt a blogon is megjelentek (tehát aki nincs fent a facebookon, az sem marad le semmiről), de ez a szám folyamatosan bővülni fog. Jó nézelődést!

Ha tetszett a bejegyzés, lájkold, és oszd meg az ismerőseiddel! Ha észrevételed van, szólj hozzá! Ha pedig tetszik a blog, csatlakozz a törzsközönségéhez a facebook-on, hogy elsőként értesülhess a frissítésekről!

Szerző: kugi  2016.02.01. 09:16 Szólj hozzá!

Címkék: sport iskola mezőgazdaság újságcikk püspökmolnári

A bejegyzés trackback címe:

https://kugi.blog.hu/api/trackback/id/tr968336302

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása