Egy korábbi bejegyzésben már írtam a községünkben egykor működött néptánc-csoportról/csoportokról, ill. a népitánc oktatásáról. Az ott leírtakhoz adalékként szolgál a mai bejegyzés, melynek anyagaira a kéziratos Falukrónikában akadtam rá. Ebben a csoportot a vasvári ÁFÉSZ püspökmolnári tánccsoportjaként említik.

Az alábbi képek a Szövetkezeti Néptáncosok III. Országos Találkozóján készültek 1970. augusztus 1-én, amelyet - a Falukrónika szerint - Balatonlellén, Balatonfüreden és Siófokon tartottak.

beolvasas0123.jpg

beolvasas0123_2.jpg

Frissítés - 2017. július 26.: Olvasónk, Kiss Ervinné (született Kovács Márta) is tagja volt a csoportnak, aki elmondta nekem a résztvevők neveit. A táblavivő mögött balról jobbra: Kovács Márta, Varga Csaba, Csejtey Erzsébet, Németh Sándor, mögöttük Babos Edit, Timár György, Kovács Valéria, Pápai Béla.

Márti nénitől kaptam további képet erről a fellépésről:

kmt_1970_1.jpg

A képen láthatók, a bal szélről indulva: Kovács Valéria, Pápai Béla, Vadalma Mária, Piri József, Kovács Ágota, Sipos Ferenc, Szemes Éva, Sipos Imre, Vadalma Anikó, Varga Károly, hátul pedig a rábahidvégi Nyúl László és zenekara.

Márti néni további fotókat is adott, amelyeket hamarosan közzé teszek a blogon. Ezúton is köszönöm Neki a képeket és az információkat!

 Falukrónikában található kivágás (valószínűleg egy ÁFÉSZ-kiadványból) pedig ezt írja a csoportról:

beolvasas0123_1.jpg

A blog most egyhetes nyári szünetre vonul. Folytatás augusztus 10-én.

Ha tetszett a bejegyzés, lájkold, és oszd meg az ismerőseiddel! Ha észrevételed van, szólj hozzá! Ha pedig tetszik a blog, csatlakozz a törzsközönségéhez a facebook-on, hogy elsőként értesülhess a frissítésekről! 

Szerző: kugi  2015.07.31. 08:41 Szólj hozzá!

Címkék: kép névsor áfész püspökmolnári falukrónika

A bejegyzés trackback címe:

https://kugi.blog.hu/api/trackback/id/tr667527788

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása