A mai bejegyzésben két újabb katonát mutatok be a "nagy háborúból". Az egyikük tüzér volt, a másikuk műszaki alakulatnál szolgált.

Az első katona Rábapüspökiből Marton János:

2014-07-17 12.33.25.jpg

Rövidítések: O2: Ezüst Vitézségi Érem II. osztálya, Br.: Bronz Vitézségi Érem, K. cs. k.: Károly csapatkereszt, H. e. é.: Magyar Háborús Emlékérem. Az életrajz forrása a Felszeghy Ferenc és Reé Antal által szerkesztett A magyar tüzér. A magyar tüzérség története (Bp. 1938.) c. könyv arcképcsarnokának 74. oldala.

A másik katona a Püspökiben született, de később Szombathelyen élt Dávid Imre. Íme az életrajza:

2014-07-17 10.20.30.jpg

Az életrajz forrása: Jacobi Ágost: Magyar műszaki parancsnokságok, csapatok és alakulatok a világháborúban 1914-18. (Budapest, 1938.) 574. o.

Akinek van róluk fényképe, kérem, jelezze nekem!

Kedves Olvasók! Egyelőre ennyi katona életrajzát találtam meg, de még keresek tovább. Sajnos az elesett hősökről nincs életrajzom... Az idézett könyvek ugyanis a háború után jelentek meg, a túlélők adataival. A folytatáshoz számítanék az Önök segítségére! Akinek a hozzátartózója harcolt az I. világháborúban, és van róla egy fotója, kérem, értesítsen! E-mail címem: kugiblogja@gmail.com

A sorozat eddigi bejegyzései:

Schaden Imre és vitéz Szalay György

Poór Vince és Orbán István

Kovács István és Molnár György

Bencsik János és Józsa Kálmán portréja

Az Ormosi-testvérek

Treplán János és Varga István

Kovács János és Szijj József

Ha tetszett a bejegyzés, lájkold, és oszd meg az ismerőseiddel! Ha észrevételed van, szólj hozzá! Ha pedig tetszik a blog, csatlakozz a törzsközönségéhez a facebook-on, hogy elsőként értesülhess a frissítésekről! 

Szerző: kugi  2014.10.03. 08:35 Szólj hozzá!

Címkék: névsor rábapüspöki I. világháború

A bejegyzés trackback címe:

https://kugi.blog.hu/api/trackback/id/tr916742215

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása