Ebben a bejegyzésben folytatom a Kistenyésztők Lapja című újság 1985. évi 6., júniusi számában megjelent képriport közlését, a 9. oldal tartalmával. (A cikk első felének képei itt tekinthetők meg.)

Szarvasmarha_Pm 2_1.jpg

Szarvasmarha_Pm 2_2.jpg

Szarvasmarha_Pm 2_3.jpg

Szarvasmarha_Pm 2_4.jpg

1. Sipos Ferenc, a község legnagyobb tejtermelője így indul a tejcsarnokba fejés után.

2. Hamarosan lejár a Szombathelyi Tangazdasággal kötött tartási szerződés, az induló teheneket visszaadja Kiss György. Keresztezett utódai azonban maradnak, sőt szaporodnak. 

3. Hatvannyolc kistermelő neve áll Babós Lajosné kimutatásán. A mintás üvegekkel sincs semmi hiba. Kuglics József tájékoztatása szerint a tehéntartók 700 négyszögöl pillangós takarmányt (3,5 Ft/négyszögöl) és 400 négyszögöl silókukoricát (3,2 Ft/négyszögöl) kaphatnak a tsz-től. 100 négyszögöl rozsot is kérhetnének, de nemigen van rá szükségük. A géppel betakaríthatatlan területeken korlátlan mennyiségű szénát gyűjthetnek be, de vásárolhatnak lekaszáltat is. A közeli Sárvári Cukorgyárból a tényleges ár plusz fuvarköltségért juthatnak nyers szelethez. Szemesterményből szabott, zabból tetszés szerinti mennyiséget vásárolhatnak mázsánként 370 forintos áron. Ilyen okai is vannak, hogy az 1000 lelkes községből három csorda jár a legelőre. (De régen volt... Mennyit őriztem én is... KG)

Szarvasmarha_Pm 2_5.jpg

Szarvasmarha_Pm 2.jpg

Ha tetszett a bejegyzés, lájkold! Ha észrevételed van, szólj hozzá! Ha pedig tetszik a blog, csatlakozz a törzsközönségéhez a facebook-on, hogy elsőként értesülhess a frissítésekről! 

Szerző: kugi  2013.05.29. 08:27 Szólj hozzá!

Címkék: személyes mezőgazdaság újságcikk püspökmolnári

A bejegyzés trackback címe:

https://kugi.blog.hu/api/trackback/id/tr525307109

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása