223 km nyugat-magyarországi vasútvonal került a MÁV-tól a GYSEV kezébe, adta hírül a média. Ezzel a magán vasúttársaság magyarországi vonalainak nagysága megduplázódott. Ezek között ott van a Szombathely-Zalaszentiván közti vonal is, az egykori Déli vasút egy szakasza, melynek Püspökmolnárban is van állomása. A helyi utazóközönség október 1-én az állomásépületre kitett GYSEV-zászló alapján értesülhetett a tulajdonosváltásról.

Az elmúlt évtizedekben a MÁV jelentős adóssággal küzdött, fejlesztésre alig volt pénze, járművei és épületei nagyrészt lerobbantak. Eközben a magán vasúttársaság szinte minden vonalán fejlesztett. Községünk vasútállomása is erősen leromlott, balkáni képet mutat.

Reméljük, a GYSEV hamarosan fejleszteni fog az átvett vonalain is, és újra a régi fényében, barátságosan fog kinézni a püspökmolnári vasútállomás is!

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a blog törzsközönségéhez a facebook-on, hogy elsőként értesülhess a frissítésekről!

Szerző: kugi  2011.10.07. 14:39 Szólj hozzá!

Címkék: közélet vasút püspökmolnári

A bejegyzés trackback címe:

https://kugi.blog.hu/api/trackback/id/tr563285430

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása