A mai bejegyzésben 75 évvel ezelőtti újságcikkeket ismertetek. Az első - ami községünkkel kapcsolatos - a Vasvármegye című megyei lap 1942. január 6-i számának 6. oldalán olvasható:

vasvarmegye_19420106_6o.jpg

Kemény tél lehetett 1942 elején, ugyanis számos újságcikk tudósított róla. Ezek között pedig több hóhelyzettel kapcsolatos újságcikkben is feltűnik a korabeli Püspöktamási és Rábamolnári neve. A január 14-i lapszám 2. oldalán olvashatjuk az "Egy-két napon belül felszabadulnak a vasi utak" című cikket. Eszerint autóval egyáltalán nem járható többek között a Püspöktamási-Rábahídvég közti útszakasz.

A másnapi Vasvármegye 5. oldalán azt találjuk, hogy "A mai napon megindulhat a zavartalan közlekedés az egész vármegyében". Habár "Szerdán még folyt a munka ... a sárvár-rábahídvégi úton Rum-Zsennye, Püspöktamási-Rábahídvég ... között, ... a lipárt-rábamolnári úton Gyanógeregye-Rábamolnári között..."

A tél azonban makacsul tartotta magát. A Vasvármegye jan. 25-i száma ugyanis azt írja (3. oldal), a "Néhány ut felszabadult, néhányon megint elakadt a forgalom" című cikkben, hogy ásóval, lapáttal, hólánccal neki lehet vágni többek között a Gyanógeregye-Rábamolnári közötti útszakasznak...

4 nappal később a 6. oldalon már azt írja az újság, hogy "Erősen megjavultak a közlekedési viszonyok a vármegyében". Autóval már szerencsét lehet próbálni többek között a Püspöktamási-Rábahídvég közti útszakaszon is...

Ha tetszett a bejegyzés, lájkold, és oszd meg az ismerőseiddel! Ha észrevételed van, szólj hozzá! Ha pedig tetszik a blog, csatlakozz a törzsközönségéhez a facebook-on, hogy elsőként értesülhess a frissítésekről! 

Szerző: kugi  2017.01.18. 08:08 Szólj hozzá!

Címkék: közlekedés gyász újságcikk egyháztörténet püspöktamási hetvenöt éve történt

A bejegyzés trackback címe:

https://kugi.blog.hu/api/trackback/id/tr2412128789

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása