Mintegy 2 hónapja írtam utoljára az 1951-ben történt eseményekről (elolvasható ide kattintva), így most ezt a témát folytatom - korabeli újságcikkek alapján.

Az alábbi cikk a korabeli megyei újság, a Vasmegye 1951. november 2-i számának címlapján (!) jelent meg:

vasmegye_19511102_1o.jpg

Újra a címlapon foglalkozik községünkkel ugyanezen lap november 10-i száma (a kép a jobb alsó sarokban található nyílra kattintva jól nagyítható):

vasmegye_19511110_1o.jpg

Végül december 31-én a Vasmegye 6. oldali cikkében, "A kultúrhét tapasztalatai" című írásban említik meg Püspökmolnári nevét. Eszerint jól sikerült könyvkiállításokat rendeztek többek között községünkben is. Ehhez a lap cikke hozzáteszi, hogy "rigmussal, aktuális jelenettel, az előadások színhelyén elhelyezett, a begyűjtés eredményét szemléltető szóképekkel segítették helyileg a tanács munkáját."

Kedves Olvasók! A szerdai bejegyzés kimarad, folytatás - vegyes fotókkal - pénteken!

Kapcsolódó bejegyzések:

Légifotó Püspökmolnáriról (1951.)

Néptánc-oktatás községünkben (1951-től)

Egy alsós iskolai értesítő 1951-ből

Ha tetszett a bejegyzés, lájkold, és oszd meg az ismerőseiddel! Ha észrevételed van, szólj hozzá! Ha pedig tetszik a blog, csatlakozz a törzsközönségéhez a facebook-on, hogy elsőként értesülhess a frissítésekről!   

Szerző: kugi  2016.11.28. 07:39 Szólj hozzá!

Címkék: kultúra kultúrház mezőgazdaság tanács újságcikk püspökmolnári

A bejegyzés trackback címe:

https://kugi.blog.hu/api/trackback/id/tr712001386

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása