Avagy miről írtam eddig, és mi várható még?

500.pngA 2011. szeptember 8-a óta működő blogom elérte az 500. bejegyzést :), ami nemcsak az ünneplésre jó alkalom, de a számvetésre is. Röviden összefoglalom, mit értem el eddig, és mi várható a későbbiekben. Lássuk!

Az indulásakor még közéleti/közpolitikai témákról is írtam, ám azok lassan kikoptak, így a blog kizárólag helytörténeti témákról szól. Büszke vagyok arra, hogy létrehoztam egy olyan oldalt, ami Püspökmolnárival kapcsolatos, és napról-napra sokan - sőt, egyre többen - olvassák. De mennyi is az a sok?

Néhány adat és mérföldkő

A facebookon jelenleg 208-an, a blog.hu-n 4-en követik a blogot. A napi átlagos lapletöltés (a kattintások száma) 150 körül van, de voltak ennél jóval magasabb értékek is. A "valaha volt legerősebb nap": 2014.07.16-án volt, amikor is 1952 lapletöltés volt az oldalon! A blog indulása óta pedig összesen közel 98.000 lapletöltés történt!

Tevékenységemre felfigyelt a vaskarika kulturális portál, és interjút készítettek velem (itt olvasható). Tavaly áprilisban a Helyi Érték c. magazin ismertetőt közölt a blogomról, az Urbanista blog pedig szemlézte az egyik bejegyzésemet. Az akkor és most c. sorozatomat a Hatvan történetéről szóló blog egyik posztja említette meg példaként.

A legolvasottabb bejegyzések

A blog.hu kimutatása alapján ezek a legolvasottabb írásaim (a rendszer csak 2013. nov. 15-től számol, a számérték minden kattintással növekszik):

 Az én kedvenceim még - a fentieken túl - az alábbiak: 

Régi parasztházak 2.: ezt eddig 283-an lájkolták, így ez a legkedveltebb poszt! (De az előzményét is említhetném, mint kedvencemet.)

A Püspöki harangláb harangjáról szóló poszt különleges kutatásmódszertant kívánt, ezért érdekes számomra :)

Zelkó Zoltán perui útjáról Peruból sikerült újságcikkeket szereznem!

A molnári vasútállomás elleni 1944-es légitámadást amerikai források alapján tudtam bemutatni.

A kézi cséplést bemutató poszt nagyapám fotója miatt a kedvencem. (A témához kapcsolódik a kézi aratást és gépi cséplést bemutató bejegyzés is.)

Kvízt és kérdőívet is közöltem a blogon - ha Ön még nem töltötte ki őket, vagy újra tesztelné a tudását, kattintson a címére! 

De sokat fel tudnék még sorolni, amivel nem akarom untatni a Tisztelt Olvasóimat.

Mi várható a közeljövőben?

A tablóképeket bemutató népszerű sorozat még kb. 4-5 hónapig biztosan folytatódik, ahogy a népszámlálásokról szóló sorozat is. Próbálom folytatni az I. világháborús katonákat bemutató témát, ill. néhány térképet is közlök még. Újságcikk nagyon sok van hátra: akár a száz éve történt, akár az ötven éve történt sorozat keretében, a 75 évvel ezelőtti újsághíreket bemutató széria pedig még csak most indult.

A Sallér-család irattárából sok, Molnárival kapcsolatos dokumentumot szeretnék még bemutatni (pl. urbáriumokat, fizetési listákat, stb.), de a helyi tűzoltók múltjával kapcsolatban is tervezek több bejegyzést írni. Az 1927-ben megtalált őskori kannibál-leletről több korabeli publikációt találtam, amit szintén szeretnék megosztani a nagyközönséggel.

Ezen kívül pedig minden, ami Püspökmolnárival, a falu múltjával kapcsolatos, és az utamba kerül, igyekszem közzé tenni itt a blogon.

Köszönet az Olvasóknak!

Kedves Olvasók! Az, hogy idáig eljutottam, az Önök érdeme is! Az, hogy olvassák az írásaimat, lájkolják és megosztják őket, nagyon jól esik! Köszönöm!

Külön köszönöm, ha "anyagot" is adnak közzététel céljából: fotókat, dokumentumokat, történeteket. Vagy csak, ha felhívják a figyelmemet egy részletre, egy online adatbázisra, vagy ha pontosítanak egy nevet, stb. Sokaktól kaptam már ezt-azt, amiért nagyon hálás vagyok, és a továbbiakban is számítok a segítségükre!

A blog címén továbbra is várok közzétételre bármilyen - Püspökmolnári történetéhez kapcsolódó - képet, iratot, történetet. E-mail cím: kugiblogja@gmail.com 

És végezetül:

Vendégszerzői "program"

Kedves Olvasók! Aki kedvet érez magában ahhoz, hogy a blogolást kipróbálja, és van pl. néhány archív családi fotója, és/vagy története, amit szívesen megosztana másokkal a saját neve alatt, akkor legyen a társszerzőm! Bevezetem a blogírás "rejtelmeibe", segítem az első posztok megszületését. A téma bármi lehet, ami községünk múltjához kapcsolódik. Tárjuk fel, és írjuk együtt Püspökmolnári történelmét!

Ha tetszett a bejegyzés, lájkold, és oszd meg az ismerőseiddel! Ha észrevételed van, szólj hozzá! Ha pedig tetszik a blog, csatlakozz a törzsközönségéhez a facebook-on, hogy elsőként értesülhess a frissítésekről!

Szerző: kugi  2015.03.09. 09:31 2 komment

Címkék: személyes

A bejegyzés trackback címe:

https://kugi.blog.hu/api/trackback/id/tr557239115

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

VérBulcsú 2015.03.09. 16:15:41

Sok sikert továbbra is, Püspökmolnári büszke lehet, hogy ilyen szülöttei vannak, mint Te!

kugi · http://kugi.blog.hu 2015.03.09. 18:52:50

@VérBulcsú: Én csak teszem az - önként vállalt - dolgom. De köszönöm a megjegyzést, jól esik ezt olvasni! :)
süti beállítások módosítása