A mai bejegyzésben - a sorozat időrendjét megszakítva - egy régi iskolai csoportképet teszek közzé, melyet olvasónk, Bencsik Hajnalka küldött. Ezúton is köszönöm a képet!

A fotó az egykori evangélikus elemi iskola diákjait ábrázolja  az 1917/18-as tanévből:

Evangélikus iskolai csoportkép_1917_18_módosított.jpg

A közel egy évszázados kép kép bal széle nagyon elhomályosult, az arcok nem vehetők ki, de sajnos még a fotón lévők létszáma is bizonytalan. Tippem szerint 43-an lehetnek Középen viszont jól látszik Balikó Mihály evangélikus tanító (róla egy jobb kép itt látható). Az elöl heverő két fiú által tartott táblán a felirat viszont jól meghatározza a tanévet: "Evang. iskola Rábaszenttamás 1917/18."

A képen rajta lehetnek olvasónk (1903-ban született) apai nagyapjának fiatalabb testvérei. Aki meg tud nevezni valakit a képen látható személyek közül, kérem, írja meg!

Ez a kép - a sorozat többi darabjához hasonlóan - hamarosan felkerül a blog facebook oldalára, méghozzá az itteninél nagyobb méretben! (Ennek megtekintéséhez kattintson ide vagy a blog bal oldalán található Tetszik gombra!) Továbbra is várok régi iskolai csoport- vagy tablóképeket a századelőtől az 1951-52-es tanévig bezárólag, a katolikus és evangélikus elemi iskolákból egyaránt! Aki tud ilyen képről, kérem, jelezze nekem!

A soron következő két bejegyzés most elmarad, folytatás okt. 29-én (szerdán).

Az ünnepre ajánlom az 1956-tal kapcsolatos eddigi bejegyzéseimet: kattintson ide!

Ha tetszett a bejegyzés, lájkold, és oszd meg az ismerőseiddel! Ha észrevételed van, szólj hozzá! Ha pedig tetszik a blog, csatlakozz a törzsközönségéhez a facebook-on, hogy elsőként értesülhess a frissítésekről!

Szerző: kugi  2014.10.22. 09:30 Szólj hozzá!

Címkék: iskola evangélikus tablókép rábaszenttamás

A bejegyzés trackback címe:

https://kugi.blog.hu/api/trackback/id/tr486781889

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása