A Vas Népe című megyei napilap 1964. január 30-i számának 8. oldalán az alábbi rövid tudósítás volt olvasható:

VN_19640130_8o.jpg

Fogalommagyarázatok:

fmsz: földműves-szövetkezet. A II. világháború után létrejött gazdasági szervezet, akkor még döntően a kisgazdaságok részére történő árubeszerzésre, értékesítésre és termelésszervezésre hozták létre. 1949-50-től azonban ezek a funkcióik elsorvadtak, és lényegében állami begyűjtő- és ellátó szervekké váltak, falusi bolthálózatot működtettek. Később ebből lettek az ÁFÉSZ-ek (a mai COOP-ok).

ankét: valamely közérdekű kérdés megvitatására rendezett nyilvános értekezlet

Felhívás!

Az I. világháború kitörésének 100. évfordulója alkalmából szeretném összegyűjteni Püspökmolnári I. világháborús katonáinak portréit, egyéb dokumentumait (katonakönyv, levelek a frontról, egyéb iratok, tárgyak, stb.), kellő mennyiségű anyag esetén kiállítás céljából. Akinek van ilyen a birtokában (illetve tud olyanról, akinek van ilyen a birtokában), kérem, értesítsen! (Nem csak a hősi halottak, hanem a háborút túlélő katonák is érdekelnek!)
Személyesen vagy e-mailben egyaránt várom a megkereséseket! Előre is köszönöm!
E-mail címem: kugiblogja@gmail.com

 Ha tetszett a bejegyzés, lájkold, és oszd meg az ismerőseiddel! Ha észrevételed van, szólj hozzá! Ha pedig tetszik a blog, csatlakozz a törzsközönségéhez a facebook-on, hogy elsőként értesülhess a frissítésekről!

Szerző: kugi  2014.01.31. 07:31 Szólj hozzá!

Címkék: gazdaság mezőgazdaság újságcikk püspökmolnári ötven éve történt

A bejegyzés trackback címe:

https://kugi.blog.hu/api/trackback/id/tr65738798

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása