Tormássy Károly 40 éves tanítói jubileumát követően - talán, mert az ünnepelt nyugdíjba vonult - 1901 nyarán osztálytanítói állást hirdetett meg a szenttamási iskolaszék. Először egy rövid felhívás jelent meg, amit a Vas című lapból (1901. június 30. 6. oldal) idézek:

Vas_19010630_6o.jpg

A július 11-i lapszám 6. oldalán pedig - két másik tanítói álláshirdetés mellett - a részletes feltételeket is olvashatták az érdeklődők:

Vas_19010711_6o.jpg

A cikk szövegébe nyomdahiba csúszott, szerintem tisztogatást (azaz: takarítást) akartak írni... A cikk alkalmas arra is, hogy a három iskola - pontosabban a fenntartó iskolaszékek - anyagi helyzetét összehasonlítsuk.

Hogy hányan jelentkeztek az állásra, és végül ki nyerte el, az még további kutatást igényel.

Kedves Olvasók! A hétfői blogbejegyzés elmarad, a folytatás szerdán várható!

Ha tetszett a bejegyzés, lájkold! Ha észrevételed van, szólj hozzá! Ha pedig tetszik a blog, csatlakozz a törzsközönségéhez a facebook-on, hogy elsőként értesülhess a frissítésekről!

Szerző: kugi  2013.06.28. 07:40 Szólj hozzá!

Címkék: iskola újságcikk szenttamás

A bejegyzés trackback címe:

https://kugi.blog.hu/api/trackback/id/tr365378125

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása