1948. március 14-én a Szabad Vasmegye című lap 3. oldalán hatalmas főcím hirdette: "Elkészült a Rábamolnári híd". A cikkből pedig átsütött a kommunista propaganda (mivel az újság a kommunista párt lapja volt):

Szabad Vasmegye_19480314_3o bal.jpg

Szabad Vasmegye_19480314_3o jobb.jpg

A hidat valóban sokszor megígérték a Horthy-korszakban, erről még választási rigmus is fennmaradtAkinek van fotója a hídról, kérem, juttassa el nekem!

Jelen cikk előzményei:

Készül a püspöktamási híd

Elkészül a rábamolnári Rába-híd

A 222-224. bejegyzésekben közzétett kérdőívet kiértékeltem. Az összegzés letölthető innen, elérhető  a blog facebook-oldalának üzenőfalán (kép formátumban), illetve aki kéri, annak e-mailben elküldöm.

Ha tetszett a bejegyzés, lájkold! Ha észrevételed van, szólj hozzá! Ha pedig tetszik a blog, csatlakozz a törzsközönségéhez a facebook-on, hogy elsőként értesülhess a frissítésekről!

Szerző: kugi  2013.03.18. 08:38 Szólj hozzá!

Címkék: híd újságcikk rábamolnári

A bejegyzés trackback címe:

https://kugi.blog.hu/api/trackback/id/tr435126373

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása