Egy korábbi bejegyzésben (itt olvasható) már foglalkoztam az 1957. december 15-i püspökmolnári tornaversennyel. A Vas Népe átböngészése során azonban egy olyan cikket találtam, ami miatt érdemes még egyszer foglalkozni vele.

A korabeli szerkesztő/rovatvezető olyannyira fontosnak tartotta ezt az eseményt, hogy kétszer is megjelent róla beharangozó. Először a december 14-i számban:

VN_19571214_6o.jpg

Utána pedig még az esemény napján, a december 15-i lapszámban is:

VN_19571215_8o.jpg

És hogy miért lehetett fontos a figyelemfelkeltés? Arra a Vas Népe december 18-i számának 6. oldalán megjelent cikk adja meg a választ:

VN_19571218_6o.jpg

Vagyis: a Vas Népe sportszerkesztője, de nyugodtan mondhatjuk, hogy a főszerkesztője/szerkesztőbizottsága is a községünkben lezajlott eseményt állította példaként a megye tornasportjával foglalkozó szakemberek elé. És nemcsak a községek, de a járási székhelyek és a megyeszékhely elé is! Sőt, nemcsak a tornaversenyt, hanem az azt megszervező pedagógust is! És mivel akkor a lap az MSZMP lapja volt, így nyugodtan kijelenthető, hogy a megyei pártvezetés tetszését, bizalmát elnyerte a püspökmolnári tornaverseny, ill. annak szervezői.

FELHÍVÁS! Akinek van a birtokában püspökmolnári középületet, esetleg egy jól beazonosítható utcarészletet ábrázoló régi fotó, és hozzájárulna a blogon való közzétételhez, kérem, juttassa el hozzám a képet! A népszerű "akkor és most" sorozat csak így tud tovább folytatódni!

Ha tetszett a bejegyzés, lájkold! Ha észrevételed van, szólj hozzá! Ha pedig tetszik a blog, csatlakozz a törzsközönségéhez a facebook-on, hogy elsőként értesülhess a frissítésekről!

Szerző: kugi  2012.04.04. 09:10 Szólj hozzá!

Címkék: sport iskola újságcikk püspökmolnári

A bejegyzés trackback címe:

https://kugi.blog.hu/api/trackback/id/tr14361341

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása